Πολιτική|25.08.2020 21:25

Συνάντηση Μητσοτάκη - ΥΠΕΣ Αυστρίας: Μεταναστευτικό και τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο

Newsroom

Συνάντηση είχε το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ κατά την οποία ο κ. Νέχαμερ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για το μεταναστευτικό και συζητήθηκε η προκλητική στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Νέχαμερ την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη στήριξη των θέσεών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Αυστρία.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας  εξέφρασε «την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης». Ο Καρλ Νέχαμερ επιβεβαίωσε ξανά την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει περαιτέρω στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης .

Παράλληλα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Καρλ Νέχαμερ συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και η κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Συνάντηση Νέχαμερ με Χρυσοχοΐδη - Μεταβαίνουν στον Έβρο

Ο Καρλ Νέχαμερ πραγματοποίησε συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης». Όπως αποφασίστκε οι δύο άνδρες θα μεταβούν στον Έβρο, προκειμένου να δουν τον νέο φράχτη, του οποίου η κατασκευή θα έχει ολοκληρωθεί σε 8 μήνες.

μεταναστευτικόΤουρκίαΑυστρίαΚυριάκος Μητσοτάκης