Πολιτική|26.08.2020 19:39

Στόλτενμπεργκ: Aποκλιμάκωση και διάλογος στην Ανατολική Μεσόγειο

Μαρία Ψαρά

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο σημαντικοί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια και πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να επιλύσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο βασιζόμενοι στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και το διεθνές δίκαιο. Χρειαζόμαστε αποκλιμάκωση και διάλογο για επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στην άτυπη συνεδρίαση των 27 Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε στο Βερολίνο. Ο ίδιος καλωσόρισε τις προσπάθειες της Γερμανίας για μεσολάβηση «ώστε να βρεθεί ένας δρόμος προς τα εμπρός», όπως είπε.  

«Είμαι και προσωπικά σε τακτική επαφή τόσο με την Άγκυρα όσο και την Αθήνα, μίλησα πρόσφατα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και συνεχίζουμε να προσφέρουμε το ΝΑΤΟ ως πλατφόρμα ώστε οι σύμμαχοι να συναντώνται και να συζητούν και να βρουν μια λύση για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε.  

Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο Προεδρεύων της συνάντησης Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε.

Γενς ΣτόλτενμπεργκΑνατολική Μεσόγειος