Πολιτική|24.12.2018 08:38

Νέα Δημοκρατία: Ο Μητσοτάκης βλέπει εκλογές τον Μάη και βάζει στόχους

Σπύρος Μουρελάτος

Κυρίαρχη παραµένει η εκτίµηση στο στρατηγείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η εθνική κάλπη θα στηθεί πιθανότατα τον προσεχή Μάιο µαζί µε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο η Πειραιώς -προεξοφλώντας και τις όποιες σκέψεις του Μεγάρου Μαξίµου για εκλογικό αιφνιδιασµό- εµφανίζεται τόσο πολιτικά όσο και οργανωτικά έτοιµη για την πιθανότητα η µητέρα των µαχών να πραγµατοποιηθεί ορισµένες εβδοµάδες νωρίτερα.

Το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης «διαφηµίζει» την κατάσταση ύψιστης επιφυλακής στην οποία βρίσκονται εδώ και µήνες όλες οι βαθµίδες του µηχανισµού του µέσω συγκεκριµένων πρωτοβουλιών.

Σήµα κατατεθέν της «γαλάζιας» στρατηγικής εν όψει των εθνικών εκλογών είναι η επίµονη προβολή της θετικής προγραµµατικής πρότασης του κόµµατος.

Εκκινώντας από την προγραµµατική υπεροχή της Ν∆, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη υπογραµµίζουν πως η συζήτηση για τις ρεαλιστικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι πολίτες αφενός θα καταδείξει τη «γύµνια του κυβερνώντος κόµµατος, που περιορίζεται σε αποσπασµατικές βραχυπρόθεσµου χαρακτήρα εξαγγελίες», και αφετέρου θα αναβαθµίσει την ικανότητα διείσδυσης της Πειραιώς σε ακροατήρια που εξαπατήθηκαν από τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούµενες εκλογικές αναµετρήσεις.

Από τη δεξαµενή του µητρώου στελεχών θα αντλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέους υποψηφίους

Στην αξιωµατική αντιπολίτευση γνωρίζουν πως πολλά θα κριθούν στην ιδιότυπη µάχη επιβολής της πολιτικής ατζέντας και σηµειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να παρεκκλίνει από τη θέση αρχής του ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στην πολωτική τακτική που ακολουθεί. Τουναντίον, θα επιχειρεί συχνότερα εφεξής να ρυµουλκεί την κυβέρνηση στο... δικό του γήπεδο: αυτό της µάχης ανάµεσα στα προγράµµατα που καλείται να τα υλοποιήσει.

Νέοι υποψήφιοι

∆ηλωτική του προχωρηµένου βαθµού ωρίµανσης του «γαλάζιου» προγραµµατισµού και της ανανέωσης που επιχειρεί να φέρει στην ανθρωπογεωγρα-φία του κόµµατος είναι και η τµηµατική ανακοίνωση από τις 10 Ιανουαρίου δεκάδων νέων υποψηφίων για τα εθνικά ψηφοδέλτια, στην πλειονότητά τους γυναίκες και νέοι κάτω των 40 – κυρίως από τη δεξαµενή του µητρώου στελεχών.

Κοµµατικοί παράγοντες επισηµαίνουν πως είναι η πρώτη φορά που µήνες προ των εκλογών κόµµα δίνει χρίσµα σε νέους υποψηφίους, ώστε να γίνουν ευρέως γνωστοί και να καλύψουν το συγκριτικό µειονέκτηµα που έχουν έναντι των εν ενεργεία βουλευτών και των πολιτευτών που έχουν ξαναδοκιµαστεί στη µάχη του σταυρού.

εκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης