Πολιτική|24.12.2018 08:41

«Γόρδιοι δεσµοί» στους σχεδιασµούς του ΚΙΝΑΛ

Χρήστος Μαχαίρας

Το Κίνηµα Αλλαγής έχει, διά της αρµόδιας Επιτροπής, καταλήξει στην ανακοίνωση κατ’ αρχάς του 56% των υποψήφιων βουλευτών σε αρκετούς νοµούς της χώρας. Το σήµα της εκκίνησης έχουν ήδη λάβει οι περισσότεροι υποψήφιοι δήµαρχοι, οι οποίοι βρίσκονται καθ’ οδόν για την αυτοδιοικητική µάχη.

Ωστόσο το Κίνηµα Αλλαγής κρατά στο συρτάρι του αρκετές υποψηφιότητες: πρώτον, διότι δεν έχει καταφέρει να λύσει τους «γόρδιους δεσµούς» που τις συνοδεύουν και, δεύτερον, διότι δεν έχουν οι άµεσα ενδιαφερόµενοι ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

«Στην ώρα τους»

«Ολα θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους» επαναλαµβάνει η Φώφη Γεννηµατά, η οποία θα έχει, σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες, σειρά ραντεβού µέσα στις πρώτες µέρες του 2019, µε στόχο να κλείσει οριστικά και επίσηµα η κάθοδος κορυφαίων στελεχών, όπως του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα κατέβει στη γενέτειρα των Παπανδρέου στην Αχαΐα, ωστόσο δεν έχει ακόµη ανακοινωθεί από την πλευρά Γεννηµατά.

Το σίγουρο είναι ότι ακόµη ένα τετ α τετ της κυρίας Γεννηµατά θα ξεµπλοκάρει τις αποφάσεις σχετικά µε τη συµµετοχή στη µάχη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το ερώτηµα παραµένει αναπάντητο: Θα είναι ο κ. Βενιζέλος υποψήφιος στην εκλογική του περιφέρεια, την Α’ Θεσσαλονίκης, ή θα δώσει τη µάχη χωρίς «σταυρό» από το Επικρατείας; Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βενιζέλος ούτε τα χαρτιά του ανοίγει, ούτε κρούση κάνει προς τη Χαριλάου Τρικούπη µέχρι στιγµής.

Στο Επικρατείας, πάντως, θέλει να κατέβει ο αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επίσης αναµένει το «πράσινο φως» από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά µε τα αυτοδιοικητικά, η λίστα της Χαριλάου Τρικούπη παραµένει προς το παρόν άδεια σε πολλές πόλεις και στη Θεσσαλονίκη – είναι θέµα χρόνου όµως η ανακοίνωση από την Εύα Καϊλή. Χθες, εν τω µεταξύ, ανακοινώθηκε επισήµως η στήριξη στον νυν και υποψήφιο δήµαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, στο ψηφοδέλτιο του οποίου θα ενταχθούν πολλά στελέχη της Κεντροαριστεράς από το λιµάνι.

Φώφη ΓεννηματάεκλογέςΚΙΝΑΛ