Πολιτική|02.09.2020 20:48

Νέα τουρκική αντίδραση μετά τη δήλωση Πάπα Φραγκίσκου για την Ανατολική Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

Ανήσυχος για την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Ποντίφικας με ανάρτηση που έκανε στο Twitter απηύθυνε έκκληση για διάλογο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και απευθύνω έκκληση για δημιουργικό διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση των διαφορών που απειλούν την ειρήνη των ανθρώπων στην περιοχή», έγραψε στο Twitter ο Πάπας Φραγκίσκος.

Τουρκική προεδρία: Χαιρετίζουμε τη δήλωση του Ποντίφικα, αλλά η Ελλάδα να συμμορφωθεί 

Πάντως, μετά τη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου ήρθε η απάντηση από την τουρκική προεδρία. Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, χαιρέτισε την παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου για την Ανατολική Μεσόγειο, συστήνοντας, ωστόσο, στην Ελλάδα να σταματήσει να έχει διεκδικήσεις στη Γαλάζια Πατρίδα και να συμμορφωθεί προς το Διεθνές Δίκαιο.

«Χαιρετίζω τη δήλωση του Ποντίφικα για την Ανατολική Μεσόγειο. Ως Τουρκία, καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες και κυρίως την Ελλάδα, αντί να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου και να έχει διεκδικήσεις επί της Γαλάζιας Πατρίδας μας να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο. Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας», έγραψε στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν ως απάντηση στον Πάπα.

T
κρίση στη ΜεσόγειοΤουρκίαΠάπας ΦραγκίσκοςΑνατολική Μεσόγειος