Πολιτική|03.09.2020 14:38

Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης: Τον υποδέχθηκε ο Καράογλου στο Μακεδονίας - Θράκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Τον κ.  Μητσοτάκη υποδέχτηκε στο Διοικητήριο ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου, ενώ σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, εκπροσώπους οικονομικών και παραγωγικών φορέων της πόλης και επικεφαλής φορέων που ασχολούνται με την εκτέλεση μεγάλων έργων.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του Διοικητηρίου ο υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Καράογλου. Οι δύο άνδρες φορούσαν μάσκες και απέφυγαν τη χειραψία, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Ο Μητσοτάκης στο ΥΜΑΘ (ETHNOS.GR)

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν οι υπουργοί Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκερτσος. Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνάντηση είναι παρών και οι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Θέματα που αφορούν στη λειτουργία και ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αλλά και η επόμενη ημέρα για ολόκληρη τη χώρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης.

Εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι μετά από το δύσκολο ερχόμενο χειμώνα θα έρθει η άνοιξη τόσο στα ζητήματα της οικονομίας όσο και στα θέματα της υγείας, ενώ αναφορά έγινε και στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τονίστηκε ακόμα ότι θα στηριχθούν οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ αναφορικά για τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα λάβει από το Ταμείο Ανάκαμψης το μερίδιο που της αναλογεί. Σε περίπου μία εβδομάδα από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί και πάλι στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε η φετινή ΔΕΘ και θα προχωρήσει σε εξαγγελίες που αφορούν την πόλη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Θεόδωρος ΚαράογλουΚυριάκος Μητσοτάκηςυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης