Πολιτική|08.09.2020 15:58

Κώστας Μάρκου: Πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Σοφία Σπίγγου

Υπέρ της πρότασης μομφής του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου τάχθηκε η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για το περιστατικό του περασμένου Ιουλίου, όπου ο βουλευτής φέρεται να μίλησε απρεπώς σε συναδέλφους του από το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που έγινε κατά πλειοψηφία αποδεκτή, ενώ ΚΚΕ και ΜεΡΑ 25, αναγνώρισαν πως η συμπεριφορά ήταν απρεπής και καταδικαστέα, σημειώνοντας ότι πειθαρχικά το θέμα έχει λήξει με την αποβολή του από την Ολομέλεια τη μέρα του συμβάντος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε επιφύλαξη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν πάρει το λόγο ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρεται να είπε σε συνάδελφό του πως θα περίμενε να ακούσει τον Κεγκέρογλου «αλλά τα είπε ο Πλεύρης».

Σύμφωνα με βουλευτές που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, στον κ. Μάρκου απάντησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Μιλάς εσύ που είσαι χωμένος στη διαπλοκή; Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου», με τον Κωνσταντίνο Μάρκου να του απαντά: «Τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ@@@ σας ανοικτή… να!» κάνοντας και μια χυδαία χειρονομία.

ΣΥΡΙΖΑΒουλήΚώστας Μάρκου