Πολιτική|09.09.2020 09:47

Σχοινάς σε Μητσοτάκη για τη Μόρια: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα»

Μαρία Ψαρά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φωτιά στη Μόρια.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς», αναφέρει ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο twitter.

T

Aντίστοιχα, η Επίτροπος Γιόχανσον, έγραψε: «Οι σκέψεις και η έννοια μου είναι με τους ανθρώπους της Λέσβου και συγκεκριμένα τους μετανάστες και το προσωπικό που εργάζεται στο Μόρια. Είμαι σε επαφή με τον υπουργό Ελλάδας και τις τοπικές αρχές σχετικά με την πυρκαγιά .... Έχω ήδη συμφωνήσει να χρηματοδοτήσω την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ηπειρωτική χώρα των υπόλοιπων 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων. Η ασφάλεια και το καταφύγιο όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι η προτεραιότητα». 

T
Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜαργαρίτης ΣχοινάςΜόρια