Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ και Μισέλ για τις κυρώσεις στην Τουρκία
NewsroomΤηλεδιάσκεψη είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους για τις προκλήσεις που κάνει η Τουρκία. Πρόκειται για μια προπαρασκευαστική διάσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς και ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, για τα δύο βασικά θέματα στην ατζέντα, που είναι η Τουρκία και η Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στην προπαρασκευαστική αυτή συνάντηση διατυπώθηκε ισχυρή ευρωπαϊκή στήριξη της ΕΕ για την κατάσταση στη Μόρια και το προσφυγικό.
Στο τραπέζι κυρώσεις για την Τουρκία
Ως προς την Τουρκία, επαναβεβαιώθηκε ότι οι κυρώσεις είναι στο τραπέζι αν εξακολουθήσει να προβαίνει σε προκλήσεις και δεν αποκλιμακωθεί η ένταση. Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν βαρύ κλίμα σε Ευρωπαίους ηγέτες για τον Τούρκο πρόεδρο. «Υπάρχει κόπωση από τις διαρκείς κορώνες πόλωσης του Ερντογάν» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η ανατροπή με το κατηγορητήριο, όσα κατέγραψε το μηχάνημα στο ιατρείο και η «βροχή» καταγγελιών
- Φοιτητικές εστίες Ιωαννίνων: «Ζούμε μέσα στη μούχλα» - Δύο ώρες ζεστό νερό, φίδια στα χόρτα και απειλή έξωσης για 40 ευρώ
- Σε σοβαρή κατάσταση το δύο εβδομάδων βρέφος με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στα Χανιά - Τι λέει η μητέρα
- Δισεκατομμυριούχος των crypto έδωσε 4 εκατομμύρια για να παντρευτεί διάσημη ηθοποιό - Τώρα ζητά τα χρήματα πίσω