Πολιτική|10.09.2020 13:45

Ενταση στη Βουλή για τη φωτιά στη Μόρια - Πυρά από την αντιπολίτευση

Σοφία Σπίγγου

Μια φράση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση έβαλε «φωτιά» το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή. Η αναφορά του κ. Ραγκούση πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο «εμπρηστικός μηχανισμός» προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών. 

«Αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να έχει την Μόρια και την Λέσβο και συνολικά την Ελλάδα ως γκέτο ψυχών. Δεν έκλεισε μόνο τα Ανατολικά σύνορα αλλά και τα Δυτικά. Οι εικόνες μας κάνουν να ντρεπόμαστε για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα από εχθές στη Μόρια και τη Λέσβο δεν είναι Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης πυροδοτώντας αντιδράσεις. 

«Το δόγμα των ανοικτών συνόρων η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την υιοθέτησε. Μπήκαν χιλιάδες άνθρωποι λόγω της δικής σας πολιτικής χωρίς να έχετε ετοιμάσει δομές» απάντησε εκείνη τη στιγμή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος προήδρευε στη συζήτηση. Για «θέμα που έχει στοιχεία εθνικής κρίσης» έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο και ελέγχει τα σύνορα».

Λίγο νωρίτερα πάντως, επεισόδιο υπήρξε μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη

«Θα κάψουμε τη Λέσβο, το έλεγαν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες. Μόνη λύση τα ακατοίκητα νησιά για να μην έχουμε εκρήξεις όπως στη Μόρια. Βλέπουμε παιδάκια με γένια. Δεν είναι παιδάκια αυτά, πέμπτη φάλαγγα δημιουργείτε» είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Εμείς είμαστε κατά ακατοίκητων νησιών και ακατοίκητων μυαλών» απάντησε ο κ. Γιαννούλης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να ανταπαντά πως «εγώ δεν λοιδορώ κανέναν, ούτε υπάλληλος ΕΡΤ ήμουν, ούτε πληρωνόμουν, το ποιος έχει ακατοίκητο μυαλό φαίνεται από την πορεία μας».

ΜόριαΒουλήΓιάννης Ραγκούσηςφωτιά