Πολιτική|10.09.2020 20:30

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Μητσοτάκη για τη Μόρια: Ετοιμάζεται νέα βοήθεια

Newsroom

Τηλεφωνική εποκοινωνία είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να ενημερώνει τη Γερμανίδα καγκελάριο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μόρια μετά την καταστροφή του καταυλισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open Tv.  

H Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να ρώτησε τον Ελληνα πρωθυπουργό πώς θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια, ενώ από την πλευρά του, ο κύριος Μητσοτάκης φέρεται ότι της ζήτησε να φιλοξενήσουν ανήλικα παιδιά προσφύγων που δεν έχουν πού να εγκατασταθούν.

Η Ανγκελα Μέρκελ στη συνέχεια είχε επικοινωνία και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν για το ίδιο ζήτημα, συζητώντας για μία κοινή δράση και βοήθεια στην Ελλάδα. Μάλιστα  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο η καγκελάριος εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της ΕΕ να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει». 

Εμανουέλ ΜακρόνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜόριαΆνγκελα Μέρκελ