Πολιτική|12.09.2020 16:11

Ντονμέζ σε Μακρόν: Θα πληρώσουν το τίμημα όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο

Newsroom

«Λάδι στη φωτιά» στις σχέσεις της με τη Γαλλία εξακολουθεί να ρίχνει η Τουρκία, μην μπορώντας να δεχτεί τη στήριξη που εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και την Κύπρο, στη διάρκεια της Συνόδου MED7 στην Κορσική. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως «όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε με προβοκατόρικο τρόπο και στις «έρευνες» του Oruc Reis, σημειώνοντας πως «πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος των εργασιών της MED7, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας σχετικά: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την υποστήριξη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κοινός μας στόχος είναι να επιστρέψει η σταθερότητα στην περιοχή, να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες, να σταματήσουν φυσικά οι γεωτρήσεις».

ΤουρκίαΕμανουέλ ΜακρόνΑνατολική ΜεσόγειοςΦατίχ Ντονμέζκρίση στη Μεσόγειο