Πολιτική|13.09.2020 12:16

Κεραμέως: Ολα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων - Στις 08:15 το πρώτο κουδούνι

Newsroom

«Στις 8:15 θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας χρονιάς και υπογράμμισε ότι η πρώτη μέρα θα αφιερωθεί στην εξήγηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στους μαθητές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα δοθούν μάσκες, παγούρια, βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα σε όλους τους μαθητές.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι είναι αυτονόητη η υποχρεωτική χρήση της από μαθητές και εκπαιδευτικούς και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει εφεδρεία σε μάσκες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί. Η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του ολοήμερου σχολείου καθώς περιορίζει το ενδεχόμενο οι μικροί μαθητές να βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Κεραμέως: Κρούσματα κορονοϊού θα υπάρχουν

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο και εξήγησε ότι έχει διαμορφωθεί μία task force για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. «Δεν σημαίνει ότι αν εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα σε μια περιοχή, αυτομάτως θα κλείνει το σχολείο. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο αν υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε μια συγκεκριμένη περιοχή να κλείνει και σχολείο. Κατά τα λοιπά θυμίζω ότι με βάση τα πρωτόκολλο των ειδικών σε περίπτωση κρούσματος μαθητή κλείνει το τμήμα καταρχήν και γίνεται ιχνηλάτηση», κατέληξε.

σχολείαΚορονοϊόςμαθητέςμάσκαάνοιγμα σχολείωνΝίκη Κεραμέως