Πολιτική|14.09.2020 20:26

Φράνσις Φάνον: Στηρίζουμε τον διάλογο για να επέλθει αποκλιμάκωση

Newsroom

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑΦράνσις Φάνον, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Κύπρο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και στην Αλεξία Τασούλη για την κατάσταση που επικρατεί στη ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Φάνον αναφέρθηκε στη σημασία του διαλόγου για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, υπογράμμισε τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας και μίλησε για το μήνυμα της επίσκεψης Πομπέο στην Κύπρο. 

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Ελλάδας

Σε ερώτηση για πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο ο Φράνσις Φάνον απάντησε: «Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τον διάλογο, προκειμένου να επέλθει αποκλιμάκωση και πιστεύει ότι κάθε εμπλεκόμενο μέρος μπορεί να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες».

Επιπλέον, για τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο ο υφυπουργός των ΗΠΑ τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί φυσικά έναν σημαντικό παράγοντα στην περιοχή και είναι μια σημαντική ενεργειακή πύλη με τον αγωγό αερίου East Med για την Ευρώπη. Είμαστε υπερήφανοι που οι αμερικανικές εταιρείες άνοιξαν τον δρόμο στην ανάπτυξη του αγωγού East Med σε συνδυασμό με την υποστήριξη των κυβερνήσεων της περιοχής που στηρίζουν τον ιδιωτικό τομέα».

Το μήνυμα της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο     

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κύπρο αποτελεί για τον κ. Φάνον «σημαντικό μήνυμα, το οποίο επέρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που έκανε λόγο για ευκαιρία και τόνισε ότι κάθε ένταση θα πρέπει να αμβλυνθεί μέσω της διπλωματίας. Το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο αποτελεί απόδειξη δέσμευσης των ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση» υποστήριξε ο Φράνσις Φάνον.

Φράνσις ΦάνονΗΠΑΚύπροςΜάικ Πομπέοκρίση στη Μεσόγειο