Πολιτική|18.09.2020 14:33

Επικοινωνία Μισέλ - Ερντογάν: Ανατολική Μεσόγειος και σχέσεις με την Ε.Ε. στο τραπέζι

Μαρία Ψαρά

Επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με βασικό σημείο της συζήτησης τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε τηλεφωνική επαφή και με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι.

Πιο αναλυτικά, στην τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο Ερντογάν συζητήθηκε η επανάληψη των διμερών συνομιλιών για την αντιμετώπιση διμερών ζητημάτων, η σχέση Ε.Ε. - Τουρκίας και οι παράμετροι αυτής της σχέσης αλλά και η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν καλύτερο αυτή τη φορά και η συζήτηση θα συνεχιστεί μες στο Σαββατοκύριακο σε διαφορετικά επίπεδα (επίσης διπλωματικό επίπεδο). Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Μισέλ είναι σε μόνιμη επαφή με τους βασικούς πρωταγωνιστές και ηγέτες, δηλαδή τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σαρλ Μισέλκρίση στη ΜεσόγειοΑνατολική ΜεσόγειοςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν