Πολιτική|30.09.2020 15:17

Γεννηματά: Απαντήσεις για όλους και για όλα - Τι είπε για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Αισιόδοξη και αποφασισμένη να ηγηθεί της εκλογικής μάχης- όποτε κι αν γίνει- και να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Η κυρία Γεννηματά κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου τοποθετήθηκε επί όλων των κρίσιμων ζητημάτων, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, προανήγγειλε πρωτοβουλίες και ανέλυσε την οπτική της για την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Ξεκαθάρισε ότι θα είναι «αναμφίβολα υποψήφια» για την ηγεσία του κόμματος στην κορυφαία διαδικασία εκλογής από την βάση κι ότι το ΚΙΝΑΛ θα κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα δεν απέφυγε να βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν «βολεύεται» με το 8% (το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές), αλλά διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο και ενίσχυση των δυνάμεών του. Έκανε λόγω για την ανάγκη της «Νέας Αλλαγής» άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας στην δεύτερη φάση, παρουσίασε τις προτάσεις της για την ισχυροποίηση του ΕΣΥ, απέδωσε το κλίμα των καταλήψεων στα σχολεία στην αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως κατηγορώντας την ίδια και συνολικά την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αδυναμία διαλόγου. Για την προστασία της οικονομίας και της εργασίας τόνισε ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές ψέγοντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της οδήγησε στην συνθήκη «μισή δουλειά-μισός μισθός».

Για τα εθνικά θέματα έθεσε «κόκκινες γραμμές», κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μάχη στην Ευρώπη για να ισχύσει αυτόματη ρήτρα κυρώσεων στην Τουρκία εφόσον συνεχίσει τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει τις διακρατικές συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία διατηρώντας ωστόσο την θέση του εναντίον των Πρεσπών. Χαρακτήρισε «Ιανό» τον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα περί «ιστορικής συμφωνίας» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «πατριωτικό κόμμα».

Ανακοίνωσε ότι την ημέρα της απόφασης των δικαστών για την Χρυσή Αυγή στις 7 Οκτώβρη «κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής θα είναι εκεί» και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος για τις ακροδεξιές φασιστικές δυνάμεις.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ