Πολιτική|30.09.2020 20:42

Ρωσία: Παρέμβαση της Τουρκίας στην Αρμενία δεν θα μείνει αναπάντητη

Newsroom

Ηχηρό μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν έστειλε η Ρωσία την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαρίας Ζαχάροβα, προειδοποιώντας ότι μια τουρκική ανάμειξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα απαντηθεί με την στρατιωτική παρέμβαση της Μόσχας.

«Η κατάρριψη ενός αρμενικού μαχητικού SU-25 από τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας δημοσίευσε νωρίτερα την Τετάρτη φωτογραφίες από ένα κατεστραμμένο μαχητικό της τύπου SU-25, το οποίο υποστηρίζει ότι καταστράφηκε από τουρκικό μαχητικό. Από την πλευρά της η Άγκυρα έχει διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι «ο ισχυρισμός, σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία κατέρριψε αρμενικό μαχητικό, είναι απολύτως ψευδής», ενώ την κατάρριψη διέψευσε και το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα».

T

Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν διαμηνύει ότι το ρωσικής κατασκευής Su-25 καταστράφηκε επειδή συνετρίβη σε ένα βουνό. «Τα δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν αμφότερα σ’ ένα βουνό και εξερράγησαν και καταστράφηκαν. Αυτό δείχνει πως η αρμενική στρατιωτική ηγεσία δεν παρέχει ακριβή πληροφόρηση στους πολίτες της και το κοινό», δήλωσε ο βοηθός του Αζέρου προέδρου Χικμάτ Χατζίγεφ.

πόλεμοςΝαγκόρνο ΚαραμπάχΡωσίαΑζερμπαϊτζάνΤουρκίαΑρμενία