Πολιτική|02.10.2020 23:47

Μιχάλης Ιγνατίου για Τραμπ: «Στα μάτια του λαού του είναι ένας άρρωστος πρόεδρος»

Newsroom

Ενα από τα μεγάλα ερωτήματα που ακολουθούν την είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θετικός στον κορονοϊό είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που θα πρέπει να εισαχθεί σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, είναι το μείζον ζήτημα των τελευταίων ωρών στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μάικ Πενς, που μέχρι στιγμής είναι αρνητικός στον κορονοϊό

Ωστόσο όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Μιχάλης Ιγνατίου, στο τελευταίο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι το επόμενο τεστ του Πενς θα είναι και πάλι αρνητικό. Σε αυτή την περίπτωση επόμενος που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας είναι ο πρόεδρος της αμερικανικής βουλής των αντιπροσώπων. Εν προκειμένω η Νάνσι Πελόζι.

«Θα προσπαθήσει να το αποτρέψει, γιατί θα στοίχιζε στην καμπάνια του» ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναφορικά με τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στην περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. «Ενιωθε περίεργα από χθες το μεσημέρι, στο ελικόπτερο όταν και τον ενημέρωσαν ότι είναι θετική συνεργάτης του. Συνέχισε το ταξίδι χωρίς να κάνει τεστ. Συνάντησε 100 άτομα χαιρετώντας τους πάντες. Δεν φορούσε μάσκα κανείς στο ελικόπτερο παρά το ότι είχε ενημερωθεί για το κρούσμα».

Ο Μιχάλης Ιγνατίου σχολίασε ότι έχει τραυματιστεί η αξιοπιστία του Ντόναλντ Τραμπ, για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς είχε πει ότι δεν υπάρχει ο ιός. «Φαίνεται συγκλονισμένος γιατί αρρώστησε και η πρώτη Κυρία. Στα μάτια του λαού του είναι ένας άρρωστος πρόεδρος».

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Open στη Ουάσιγκτον, τα επόμενα δύο ντιμπέιτ, μπορεί να γίνουν  διαδικτυακά. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ.

ΗΠΑκρούσματαΝτόναλντ ΤραμπΚορονοϊός