Πολιτική
|
03.10.2020 16:09
Τουρκιγέ: Το Oruc Reis έτοιμο για έρευνες και γεωτρήσεις στην Κρήτη
Μαρία ΖαχαράκηΣτην Κρήτη η επόμενη αποστολή του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, σύμφωνα με την εφημερίδα Τουρκιγέ. Σε δημοσίευμά της σήμερα αναφέρει ότι οι γεωλογικές έρευνες και γεωτρήσεις στις 7 περιοχές στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, για τις οποίες έχει ζητηθεί άδεια από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου, θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους.
Τα τουρκικά πλοία -σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα- θα διεξάγουν έρευνες στην Κρήτη και γύρω από αυτή, καθώς θεωρείται ως «η περιοχή με τα περισσότερα αποθέματα φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου».
Στις εν λόγω περιοχές αναμένεται να πάει πρώτα το Oruc Reis, ενώ έπειτα με βάση τα ευρήματα θα στηθούν οι πλατφόρμες γεώτρησης.
Διαβάστε ακόμη
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης