Σγουρίδης: Θερμό επεισόδιο μπορεί να σταματήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
NewsroomΓια θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Οι υπαινιγμοί του Παναγιώτη Σγουρίδη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να μην έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο προς επικύρωση λόγω ανωτέρας βίας προκάλεσαν αν μη τι άλλο εντύπωση.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να συμβούν γεγονότα» συμπληρώνοντας πως «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».
«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή τον β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική επλειοψηφία», συμπλήρωσε ο ίδιος
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα μπορούσε να συμβεί, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, ο Παναγιώτης Σγουρίδης απάντησε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».
- «Μανιφέστο» Τραμπ στον ένα χρόνο εξουσίας - «Θα δείτε πόσο μακριά μπορώ να φτάσω για τη Γροιλανδία»
- Πώς θα κινηθεί και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία: Τα πρώτα μηνύματα του 112 - Live η πορεία της
- Ποια αγροτικά μπλόκα «σπάνε»: Οι αποφάσεις των συνελεύσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων
- Τυραννόσαυρος Ρεξ: Η μελέτη που αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για τους δεινόσαυρους - Τα νέα στοιχεία