Πολιτική|05.10.2020 17:11

Η διαφορετική συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάριο και την Ελευθερία που κατέκτησαν τον Ολυμπο

Newsroom

Μια διαφορετική συζήτηση - πιο ανθρώπινη από την καθημερινή του ατζέντα - είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε μέσω Διαδικτύου με την Ελευθερία που αντιμετωπίζει με περίσσια δύναμη μια σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει και με τον Μάριο που χάρη στη βοήθειά του εκείνη κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της, που δεν ήταν άλλο από το ανέβει στην πιο ψηλή κορυφή της Ελλάδας, στον Ολυμπο

Ο νεαρός δρομέας κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και στις 09:02 το πρωί της Δευτέρας πάτησαν στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917 μέτρα. Η 22χρονη που σπουδάζει Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Μάριος έκαναν κάτι συγκλονιστικό, κάτι που συγκίνησε άπαντες και κάτι που αξίζει το χειροκρότημα όλων. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, χαρακτήρισε αυτό το επίτευγμά τους, αυτή τους την ιστορία ως «φανταστική» και συνέχισε λέγοντας: «Μας δίνετε έμπνευση και δύναμη». 

(copyright: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)

Σε μια συζήτηση - διαφορετική από τις άλλες - αλλά ουσιαστική ο πρωθυπουργός με τον Μάριο και την Ελευθερία μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την ανάβαση και κατάβασή τους αλλά και για το πώς επιτεύχθηκε ο άψογος συνδυασμός των παραγόντων που οδήγησε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. Στο τέλος, μάλιστα, της κουβέντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε στον Μάριο και την Ελευθερία να έχουν ασφαλή επιστροφή. 

Η διαδρομή προς την... κορυφή!

«9:02π.μ. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας»! Μ' αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ενημερώνει για την επιτυχή κατάληξη αυτού που ο ίδιος περιέγραφε λίγες μέρες πριν ως τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του. Κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του, σε ειδικά τροποποιημένο σακίδιο την 22χρονη Ελευθερία, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», γράφει ο Δραμινός αθλητής συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου με τη νεαρή φοιτήτρια βιολογίας στην πλάτη του, την ελληνική σημαία ανά χείρας κι ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπα και των δύο.

Λίγες μέρες προτού ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου -για 51η φορά, η οποία είχε ωστόσο έναν ιδιαίτερο συμβολισμό- ο Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος έχει δώσει με επιτυχία αγώνες υπεραποστάσεων στην έρημο, τη ζούγκλα αλλά και την Ανταρκτική, είχε δηλώσει ότι «όλοι οι αγώνες του κόσμου, τα μετάλλια αλλά και οι μέχρι τώρα διακρίσεις είναι λίγα μπροστά σε αυτόν τον σκοπό».

(copyright: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)
Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜάριος ΓιαννάκουΌλυμπος