Πολιτική|06.10.2020 19:07

ΣΥΡΙΖΑ για δίκη Χρυσής Αυγής: Στη Λουκάρεως αύριο το πρωί γράφεται ιστορία

Βούλα Κεχαγιά

Ραντεβού με τους δημοκρατικούς πολίτες στο Εφετείο δίνει ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους να βρίσκονται εκεί για να φωνάξουν πως οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής δεν είναι αθώοι. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου έξω από το Εφετείο, αξιολογώντας την αυριανή ημέρα ως ιδιαίτερα σημαντική για τη Δημοκρατία και στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Πάντως, λίγες ώρες πριν από την απόφαση για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής η πολιτική αντιπαράθεση εντείνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επικρίνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει πως ο κ. Πέτσας εμφανίζεται να έχει ένα μικροπολιτικό άγχος επαναφέροντας την αντιστόρητη θεωρία των δύο άκρων που λειτουργεί μόνο υπέρ των υπόδικων νεοναζί. Συμπληρώνει πως «δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον δρόμο» προτρέποντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να πάρει μέρος στην αυριανή κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρώντας ότι στην οδό Λουκάρεως αύριο το πρωί γράφεται ιστορία, παρενέβη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook θυμίζοντας πως οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπειραν το μίσος, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία, ξυλοκόπησαν, δολοφόνησαν, βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του φυσικού τους δικαστή. Ως εκ τούτου ζήτησε από τους πολίτες «να είμαστε όλοι εκεί» καθώς «το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία, το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Ήδη από το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σαφές στίγμα σε σχέση με την βαρύτητα της αυριανής μέρας και κατά τηνέναρξη της Ολομέλειας της Βουλής βουλευτές του σήκωσαν χαρτιά μέσα στην αίθουσα σχηματίζοντας την φράση «δεν είναι αθώοι». Σημειωτέον πως το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναρτήσει στα κεντρικά του γραφεία στην Κουμουνδούρου μπάνερ με το δικό του αντιφασιστικό σύνθημα: Μόνη δικαίωση. Οι ναζί στη φυλακή». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε στη Βουλή πως η αυριανή μέρα δεν είναι σαν όλες τις άλλες. «Όλη η Ευρώπη μας κοιτάει. Μάς κοιτάει για να δώσουμε ένα χτύπημα στον ναζισμό και είμαι σίγουρος πως όλοι εδώ μέσα θέλουν να δοθεί ένα χτύπημα στο ναζισμό γιατί όλοι και όλες λέμε Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμό»”.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Όλγα Γεροβασίλη με άρθρο της στην «Αυγή» τονίζει πως η Δικαοσύνη δεν θα έχει απλώς τη δυνατότητα να δικαιώσει τα θύματα, νεκρούς και τραυματίες της δράσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, αλλά η απόφαση που θα πάρει στο όνομα του ελληνικού λαού θα δείξει την ευαισθησία της Δημοκρατίας μας και την αντοχή της απέναντι στους φανερούς και ύπουλους εχθρούς της.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑδίκηΧρυσή Αυγή