Πολιτική|09.10.2020 17:01

Ζέρβας: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το 2023

Τίμος Φακαλής

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το 2023 θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο περιθώριο συνάντησης με δημοσιογράφους την Παρασκευή, απέρριψε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας ότι θα διεκδικήσει μια ακόμη θητεία στο δήμο.

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και έχοντας ρίξει το μεγαλύτερο βάρος στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ο κ. Ζέρβας αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες διαδικασίες ενεργοποίησης της δημοτικής παράταξής του «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» παίρνοντας ο ίδιος πρωτοβουλίες για την διεύρυνσή της. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται τόσο στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι συνεργάζονται με τη διοίκηση Ζέρβα και προέρχονται κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και στα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα η παράταξη Ζέρβα μετρά στο δημοτικό συμβούλιο επτά συμβούλους, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τρεις ακόμη ανεξάρτητους συνδυασμούς (Χάρης Αηδονόπουλος – Συνδυασμός “ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΡΩΤΑ, Εφραίμ Κυριζίδης– Συνδυασμός “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΑ”, Πέτρος Λεκάκης– Συνδυασμός “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ”).Στη διοίκηση συμμετέχουν ή την στηρίζουν περίπου 14 ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν μεταξύ άλλων από τις παρατάξεις Ταχιάου και Ορφανού λίγο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το εγχείρημα Ζέρβα για επανασύσταση της παράταξης απευθύνεται σε προσωπικότητες της πόλης αλλά και όσους θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά του δήμου. Στόχος της κίνησης Ζέρβα είναι να δημιουργηθεί ένα πλατύ, πολυσυλλεκτικό μέτωπο μέσα από το οποίο θα προκύψει η επόμενη μέρα στο δήμο. Αμέσως μετά την επανασύσταση της παράταξης θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας οι οποίες θα τρέχουν παράλληλα με τα δημοτικά συμβούλια, επεξεργάζοντας σχέδια για την επόμενη μέρα στο δήμο. «Υπάρχει μια ουσιαστική ατζέντα για την πόλη, σε θέματα μείζονα αλλά και διαχειριστικά και γύρω από αυτά θα κινηθούμε, ώστε μέσα σε ένα κύκλο οκτώ ετών να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

To 2021 ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός της πλατείας Αριστοτέλους 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα ποδηλατοδρόμων στη Λεωφόρο Νίκης και στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζοντας  ότι ήδη έχει στείλει αίτημα στην κυβέρνηση προκειμένου να επεκταθεί χρονικά η λειτουργία του και μετά τις 30 Νοεμβρίου. Σε ό,τι αφορά την πλατεία Ελευθερίας επανέλαβε την θέση του για υπόγειο πάρκινγκ με ανάδειξη των όποιων αρχαιοτήτων και ισόγειο πάρκο μνήμης. Μέσα στο 2021 θα τρέξει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πλατεία Αριστοτέλους ενώ τρέχουν οι μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου. 

Δημοτικές εκλογέςΚωνσταντίνος Ζέρβαςδήμαρχος Θεσσαλονίκης