Ανδρουλάκης: Η Τουρκία μεταφέρει τζιχαντιστές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
NewsroomΤον υπονομευτικό ρόλο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας και τον φόβο μαζικής εκδίωξης πληθυσμών από τα πατρογονικά τους εδάφη, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την επανέναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον Ύπατο Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Σχολιάζοντας την συμπεριφορά της Τουρκίας, τόνισε πως όχι μόνο δεν έχει συμφιλιωθεί την ιστορική αλήθεια μίας από τις χειρότερες τραγωδίες της ανθρώπινης ιστορίας, την Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά σήμερα, μετά την ενεργή εμπλοκή της στη Λιβύη, την Σύρια και το Ιράκ, «συμμετέχει ενεργά και στην εμπόλεμη ζώνη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταφέροντας εκεί τζιχαντιστές από τη Συρία».
Απευθυνόμενος στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης κ. Μπορέλ, ζήτησε δυναμική παρέμβαση εκ μέρους της Ένωσης, ώστε να κατανοήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη ότι «οι κυρώσεις δεν είναι α λα καρτ για όσους παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο,» ακόμη και εάν κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν «ειδικό οικονομικό συμφέρον». Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την άμεση λήξη των εχθροπραξιών και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της ομάδας του Μινσκ.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη