Πολιτική|12.10.2020 07:53

Ανάλυση Ιγνατίου: Πώς να γίνει διάλογος με το Barbaros στην Πάφο και εποικισμό στην Αμμόχωστο;

Newsroom

Την άποψη ότι η στάση της Τουρκίας δεν βοηθά ώστε να επιτευχθεί ο διάλογος με την Ελλάδα, επανέλαβε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, ο Μιχάλης Ιγνατίου. Οι Τούρκοι τορπιλίζουν τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα πριν καν αρχίσουν και δεν φαίνεται να αλλάζουν τα σχέδιά τους σε Αιγαίο και Κύπρο, εξήγησε.

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα σχέδια είναι τα ίδια από το 1974. Οι Τούρκοι γίνονται όλο και πιο επιθετικοί και εμείς πιο υποχωρητικοί. Ο διάλογος είναι προτιμότερος, όμως Ελλάδα και Κύπρος έχουν απέναντί τους τη Τουρκία, όχι το Λουξεμβούργο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Και συνεχίζει: «Εγώ θεωρώ ότι θέλει να σκοτώσει τον διάλογο και να το ρίξει στην Ελλάδα. Θα φτάσουμε να γίνεται ένας διάλογος κωφών. Πώς θα διεξάγεται διάλογος ενώ το Barbaros συνεχίζει να ερευνά στη θάλασσα της Πάφου και ο Ερντογάν θα συνεχίσει τον εποικισμό του στην Αμμόχωστο;». 

Για την εκλογική διαδικασία στα Κατεχόμενα είπε: «Κακώς αγιοποιήθηκε ο Ακιτζί, γιατί και αυτός δεν έχει διαφορετικές θέσεις από την Τουρκία σε θέματα που μας ενδιαφέρουν. Είναι αριστερός και δεν είναι θρήσκος, είναι ιδεολογικές οι διαφορές του με τον Ερντογάν. Και στις παρελάσεις είναι πάντα εκεί».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνκρίση στη ΜεσόγειοΤουρκία