Πολιτική|13.10.2020 15:35

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις Βρυξέλλες ταξιδεύει ο Λαγός μετά την πρόταση της εισαγγελέως

Newsroom

Στις Βρυξέλλες ταξιδεύει ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μετά την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ.

Αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για ποινή ισοβίων στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και κάθειρξης 13 χρόνων για επτά χρόνια για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο, Γερμενή και Παππά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, εθεάθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην αίθουσα αναμονής, φορώντας μάσκα και κρατώντας στο χέρι κομπολόι, να περιμένει την αναχώρηση της πτήσης του.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαγός, λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και τον ίδιο ένοχο για συμμετοχή και διεύθυνση, έστειλε επιστολή στους Ευρωβουλευτές επικαλούμενος τα «ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Γιάννης Λαγός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εννέα βουλευτές φυλακίστηκαν το 2013 και το 2014 χωρίς καμία κατηγορία λόγω της προκαταρκτικής συνωμοσίας της τότε διεφθαρμένης κυβέρνησης του Σαμαρά. Ήμουν ανάμεσά τους» γράφει και συμπληρώνει: «Είναι υποκριτικό να μιλάμε για κράτος δικαίου, καθώς η Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεν σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα».

ΒρυξέλλεςΓιάννης Λαγόςδίκη Χρυσής Αυγής