Απορρίφθηκε το αίτημα άρσης ασυλίας Βαρουφάκη
Σοφία ΣπίγγουΑπορρίφθηκε το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, με 282 ψήφους κατά, έναντι 11 υπέρ. Επρόκειτο για το επεισόδιο με τον λιμενικό στο λιμάνι της Αίγινας την περίοδο της καραντίνας για τον κορονοϊό. Η αίτηση ήταν για απείθεια και παραβίαση των περιοδικών μέτρων στην καραντίνα.
Στην ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν θα διανοείτο ποτέ να κρυφτεί πίσω από την ασυλία για ποινικό ή αστικό ζήτημα. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση το αδίκημα πλήττει το Σύνταγμα και την ελευθερία του βουλευτή.
Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 μίλησε επίσης για απρεπή συμπεριφορά του οργάνου απέναντί του παρά το γεγονός ότι του επέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα και την επισήμανση ότι με βάση το Σύνταγμα ο βουλευτής δεν περιορίζεται.
Tέλος με 286 κατά και εννιά υπέρ απορρίφθηκε αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν, για συκοφαντική δυσφήμιση.
- Ο Νετανιάχου βάζει «μπλόκο» στα F35: «Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα και έχει καταλάβει τη μισή Κύπρο»
- Η «ακτινογραφία» της ψήφου: Σε ποιες ομάδες διατηρεί σαφές προβάδισμα η Ν.Δ.- Πόσοι θέλουν πολιτική αλλαγή
- Και οι... θεοί κλαίνε! Ο Λιονέλ Μέσι δάκρυσε μετά την πρόκριση της Αργεντινής - Τον σήκωσαν στα χέρια οι συμπαίκτες του, τον αποθέωσε το κοινό
- Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα