Πολιτική|15.10.2020 15:08

Μεγάλος περίπατος της Αθήνας: «Φιλί της ζωής» με τροπολογία Γιώργου Αμυρά

Σοφία Σπίγγου

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που ακυρώνει «ως στερούμενες εξουσιοδοτικού ερείσματος» τις ΚΥΑ κατά του κορονοϊού κατά το σκέλος που συμπεριλήφθηκε σε αυτές το έργο του Μεγάλου Περιπάτου του Δήμου της Αθήνας, έρχεται να «καλύψει» η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς.

Ο βουλευτής των Ιωαννίνων κατέθεσε σήμερα το πρωί τροπολογία, με την οποία «καθίσταται αναγκαία η παράταση της εφαρμογής των προβλεπόμενων στην παρ. 7 του άρ. 65 του ν. 4688/2020 μέτρων και ιδίως της δημιουργίας προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινής δημιουργίας περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα χιλιόμετρα».

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση οι αποφάσεις θα ισχύουν μέχρι την 28.02. 2021. Κατά συνέπεια αν ψηφιστεί από την Ολομέλεια θα δοθεί η δυνατότητα στο δήμο Αθηναίων να συνεχίσει τον Μεγάλο Περίπατο, αφού η ρύθμιση στηρίζεται σε έναν νόμο και όχι στην ΚΥΑ και τις ΠΝΠ που κατέπεσαν στο ΣτΕ, ενώ αφορά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που μπορούν να επιβληθούν σε όλους τους δήμους.

Γιώργος ΑμυράςτροπολογίαΜεγάλος Περίπατος Αθήνας