Πολιτική|19.10.2020 09:32

Μιχάλης Ιγνατίου: Τι θα κάνει ο Τραμπ για τους S-400 - Νοθεία στις εκλογές του ψευδοκράτους

Newsroom

Η Τουρκία προχώρησε στην εκτόξευση των S-400 δίκην δοκιμής, ωστόσο, ήθελε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχει όπλα και τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν... Οι Αμερικανοί θορυβήθηκαν από την τακτική που ακολουθούν οι Τούρκοι κι όπως είπε ο 12 ειδών κυρώσειςμιλώντας στην «Ωρα Ελλάδος» στο 12 ειδών κυρώσεις, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπήρξε ομόθυμη καταδίκη.

«Ολες οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά αρνητικές. Οι ανακοινώσεις γερουσιαστών και βουλευτών που έχουν ψηφίσει τον CAATSA για τις κυρώσεις ήταν επιθετικές. Ολοι συμφωνούν και Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία» είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ωστόσο, ήταν επιφυλακτικός γι αυτό, καθώς «σε όλες τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου για τη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος... αφαιρέθηκε η λέξη CAATSA, στην οποία αναφέρονται ρητά οι κυρώσεις που μπορούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, βάσει του νόμου CAATSA. Υπάρχουν 12 ειδών κυρώσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων είναι ότι επιβεβαιώθηκε η δοκιμή και πλέον οφείλουν να ενημερώσουν γι αυτό τον Αμερικανό πρόεδρο. Θα πει προφανώς όχι στις κυρώσεις (σ.σ.: ο Ντόναλντ Τραμπ), αλλά επειδή έρχονται εκλογές σε 15 μέρες μπορεί να τον πείσουν ότι ενδέχεται να τον βοηθήσει εκλογικά».

Σχολιάζοντας την παράνομη διαδικασία των εκλογών στο ψευδοκράτος, ο Μιχάλης Ιγνατίου σχολίασε πως: «Είναι φανερό ότι ο εκλεκτός του Ερντογάν κέρδισε γιατί έγινε κατά τη γνώμη μου νοθεία. Με την επιλογή του Τατάρ ο Ερντογάν σκοτώνει τις οποίες ελπίδες υπήρχαν για λύση του Κυπριακού. Δεν ήθελε ποτέ λύση του Κυπριακού ο Ερντογάν, ήθελε διχοτόμηση κι αυτό επιδιώκει».

ΗΠΑΝτόναλντ ΤραμπCAATSAκυρώσειςS-400Τουρκία