Πολιτική|19.10.2020 13:34

«Θρίλερ» με την πορεία του Oruc Reis - Με χάρτη «κόβουν» στα δύο το Αιγαίο οι Τούρκοι

Newsroom

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο που τουρκικό ερευνητικό σκάφος, το Oruc Reis εν προκειμένω, βρίσκεται τόσο κοντά στις ελληνικές ακτές. Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, θεωρεί βέβαιο πως το Oruc Reis θα «σπάσει» το φράγμα των 12 μιλίων, «απλά αυτή τη στιγμή κάνει ψυχολογικό πόλεμο». 

Ο ανταποκριτής του OPEN TV ανέφερε πως ήδη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, σε κάποια φάση της πορείας του την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, έφτασε στα 12 μίλια από τη Στρογγύλη και στα 14 από τη Μεγίστη, με τα ελληνικά πολεμικά πλοία να βρίσκονται σε «απόσταση αναπνοής». 

Όλα αυτά, τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας βρίσκονται στο ναδίρ...

Οι Τούρκοι «έκοψαν» το Αιγαίο στα δύο

Όπως δήλωσε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr και του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην Τουρκία τα μίντια δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το πού βρίσκεται το Oruc Reis, δίνοντας προτεραιότητα στις ομιλίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σταθερά, στις τελευταίες του ομιλίες, λοιπόν, ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να επιδίδεται σε μια εθνικιστική ρητορική, αναδεικνύοντας σε ζητήματα «πρώτης γραμμής» τα εθνικά, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει άλλη προβλήματα της χώρας του, όπως τα οικονομικά

Έτσι, συνεχίζει στο μοτίβο των προκλήσεων, καθώς ο νέος χάρτης «έρευνας και διάσωσης» που δημοσιοποίησε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας παρουσιάζει δεσμευμένο το μισό Αιγαίο

Ανατολική Μεσόγειοςκρίση στη ΜεσόγειοOruc ReisΑιγαίοΤουρκία