Πολιτική|24.10.2020 00:14

Τσακαλώτος: Αυτή είναι η μόνη μομφή εναντίoν μας

Σοφία Σπίγγου

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο να απευθύνεται στον κ. Σταϊκουρα λέγοντας ότι στην δίκη του ομιλία δεν είπε ούτε ένα καινούργιο επιχείρημα. «Δεν μπορεί ο κ. Σταϊκούρας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας γιατί ο ίδιος και οι βουλευτές της ΝΔ ήταν αυτοί που καλούσαν τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του από τις τράπεζες το 2015, μιλούσαν για χάος και τέταρτο μνημόνιο, και κατέβαιναν σε συλλαλητήρια για τις Πρέσπες» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλωτος.

Απαντώντας στη συνέχεια στον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είπε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσαν όλοι και όλες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η μόνη μομφή εναντίων μας είναι ότι χαλάμε το σαββατοκύριακο του κ. Μητσοτάκη.»

Διπλή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Άνδρας Λοβερδος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «άστοχη» την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Σταικουρα, καθώς ενισχύει τον υπουργό.

«Είναι περίεργη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που δεν καλύπτει τον υπουργό του, γιατί όπως ξέρουμε στην αίθουσα αυτή που έχουμε ζήσει χρόνια όταν αντιπολιτεύσεις καταθέτουν πρόταση δυσπιστίας κατά υπουργών, κρίσιμων μάλιστα, μετατρέπουν οι πρωθυπουργοί τις προτάσεις αυτές σε προτάσεις εμπιστοσύνης κατά της κυβέρνησης» είπε ο κ. Λοβερδος.

«Πήγατε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπηλιος Λιβανός, ενώ ο βουλευτης της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος είπε ότι «αν κάποιος αναζητούσε ένα τίτλο γι’ αυτό που έκανε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να ήταν «από τα αδιέξοδα της πολιτικής τα μάταια τεχνάσματα»».

Μάλιστα, σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν πάντα οπαδός των προβλημάτων και εχθρός των λύσεων και βρήκε να κάνει πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα την ημέρα που η χώρα έβγαινε στην αγορά με το καλύτερο επιτόκιο και από την εποχή της κρίσης».

Γιατί δεν έγινε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 50 βουλευτές που απαιτούνται κατέθεσε πρόταση μομφής για έναν μόνο υπουργό. Κύριε Τσίπρα, θα μας εξηγήσετε γιατί εξαιρείτε της μομφής τον κ. Μητσοτάκη και την υπόλοιπη Κυβέρνηση του;

Τους δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης;

Επιλέξατε να τους δώσετε ανάσα ή απλά υπερβαίνετε τα εσωκομματικά σας;

Μάλλον και τα δυο «Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό». Το Κίνημα Αλλαγής μέμφεται συνολικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι εδώ για να αποκαλύψει τα αρνητικά πεπραγμένα της» σχολιάσει ο βουλευτης του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Πλακα» θεώρησε την είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Χρήστου Σταϊκούρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. «Όταν στρεφόμαστε κατά προσώπου πρέπει να προσάψουμε κάτι στο πρόσωπο. Εσείς τι προσάπτετέ στον Σταϊκούρα; Την κυβερνητική πολιτική; Γιατί δε στρέψατε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης; Φοβάστε προφανώς» ανέφερε ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας: «Δόξα το Θεό! Θα βαρεθεί ο Μητσοτάκης να κυβερνάει! Ευχαριστούμε! Αυτούς του ανθρώπους έχουμε αντιπολίτευση».

Χρήστος ΣταϊκούραςΑνδρέας Λοβέρδοςπρόταση μομφήςΕυκλείδης Τσακαλώτος