Πολιτική|24.10.2020 12:29

Βουλή - πρόταση δυσπιστίας: Σκληρή αντιπαράθεση για τον πτωχευτικό κώδικα

Newsroom

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι 85 βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να ανέβουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι, καθώς θα μιλήσουν κορυφαίοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον πτωχευτικό κώδικα, με την κυβέρνηση να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση δυσπιστίας, να καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας και να τον κατηγορεί ότι επί διακυβέρνησης του έβαλε ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη και στο προστατευτικό δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιτείνουν ότι ποτέ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάνουν λόγο για νόμο έκτρωμα για τη ρύθμιση οφειλών που νομιμοποιεί την αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και οδηγεί στη πτώχευση τους πάντες, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους και νοικοκυριά.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (24/10) ενώ θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής (25/10) έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

πρόταση δυσπιστίαςΒουλήΣΥΡΙΖΑΧρήστος Σταϊκούρας