Πολιτική|28.10.2020 09:46

Μακρόν για Ερντογάν: Ζητεί κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Newsroom

Η Γαλλία κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εγκρίνουν μέτρα κατά της Τουρκίας, μετά την επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν. «Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών», δήλωσε σε βουλευτές ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

Σύμφωνα πάντωες με διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών, η συμπεριφορά της Τουρκίας, κάνει επιτακτική την ανάγκη συζήτησης άμεσα, νωρίτερα από τον Δεκέμβριο που είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, οι ηγέτες κατά την τηλεδιάσκεψη δεν θα λάβουν αποφάσεις. Οπότε, για τις όποιες αποφάσεις για κυρώσεις ή θετική ατζέντα, θα κρατήσουν το «ραντεβού» του Δεκεμβρίου.  Ετσι το θέμα της Τουρκίας αναμένεται να βρεθεί ξανά στο... διαδικτυακό τραπέζι της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών την Πέμπτη, που έχει προγραμματιστεί για την επιδείνωση της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού.  

ΤουρκίαΕμανουέλ Μακρόνκρίση στη ΜεσόγειοΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΑνατολική ΜεσόγειοςΓαλλία