Ερντογάν: H Τουρκία θα συνεχίσει τη δική της ατζέντα
Μαρία ΖαχαράκηΜήνυμα με αφορμή την ίδρυση του τουρκικού κράτους στις 29 Οκτωβρίου απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει πως η Τουρκία θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με το δικό της όραμα και τη δική της ατζέντα.
«Σε μια περίοδο που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την 100η επέτειο της Δημοκρατίας, συνεχίζουμε το δρόμο μας με αποφασιστικότητα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους του 2023».
Με αιχμές κατά των γειτόνων του και δη της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε λέγοντας ότι «ο λαός μας, ο οποίος συσπειρώθηκε στον απελευθερωτικό αγώνα, σήμερα οικοδομεί το μέλλον του μέσα σε ενότητα, ομόνοια και αδερφοσύνη. Τα λόγια και οι ενέργειες όσων ενοχλούνται με τις ενέργειες της Τουρκίας, που δρα με δική της βούληση, δεν έχουν πλέον καμία ισχύ.
Η χώρα μας θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με το δικό της όραμα, με τη δική της ατζέντα χωρίς να κοιτάζει το τι λέει και κάνει ο καθένας. Όπως η ιδρυτική βούληση χάλασε τα σχέδια πολλών χωρών και απελευθέρωσε αυτή την πατρίδα από την κατοχή, έτσι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τους στόχους μας».
- Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
- «Γιατί παιδάκι μου;»: Η σπαρακτική μαρτυρία του πατέρα της 16χρονης Λυδίας που έβαλε τέλος στη ζωή της
- Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
- Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση