Πολιτική|29.10.2020 22:06

ΣΥΡΙΖΑ: Τα «σκονάκια» του Μαξίμου με υποδείξεις για... κριτική

Βούλα Κεχαγιά

Επικοινωνία εσείς, ουσία εμείς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση μετά και την τελευταία τους αντιπαράθεση με επίκεντρο τα «σκονάκια» του Μαξίμου με υποδείξεις για...κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δραματικές διαστάσεις που προσλαμβάνει η πανδημία στην χώρα μας απασχόλησαν και την σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (διευρυμένος πρωινός καφές) απ’ όπου ωστόσο δεν έλειψε και η συζήτηση θεμάτων που προκύπτουν από την ψήφιση του Πτωχευτικού Κώδικα.

Κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιδιώξει το αμέσως επόμενο διάστημα με στοχευμένες παρεμβάσεις του να ασκηθεί πίεση για αναστολή της εφαρμογής του νέου πτωχευτικού. Οι βουλευτές του κόμματος σε συνεργασία με τις νομαρχιακές επιτροπές ανά τη χώρα θα προχωρήσουν σε σειρά επαφών με κοινωνικούς φορείς, επιμελητήρια, εμπορικούς και δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών για τις ολέθριες συνέπειες του νέου νόμου, που θα εφαρμοστεί εν μέσω οικονομικής ύφεσης και πανδημίας.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Κέντρου επισημάνθηκε επίσης ότι η κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα σημαντική κίνηση καθώς ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί το περιεχόμενο του νομοθετήματος που η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει αθόρυβα εν μέσω κορονοϊού. Κατά την συζήτηση δεν πέρασε ασχολίαστο το γεγονός πως η πλειονότητα των βουλευτών της συμπολίτευσης δεν αναφέρθηκε στον πυρήνα του πτωχευτικού και προτίμησε να ασκεί κριτική προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακριβή όπως ειπώθηκε στοιχεία.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχόλησε το πολιτικό κέντρο της Κουμουνδούρου ήταν ασφαλώς η πανδημία. Η συζήτηση περιεστράφη στην αναγκαιότητα να αναδειχθούν δύο υποτομείς του συγκεκριμένου κρίσιμου θέματος, ο υγειονομικός αλλά και ο οικονομικός. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα σύσκεψη με επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους με τη συμμετοχή των αρμόδιων τομεαρχών.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης καθώς το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας βρίσκει την χώρα απροετοίμαστη και το ΕΣΥ απολύτως ανοχύρωτο. Εξέλιξη για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που άφησε να περάσουν οκτώ μήνες με αυτοθαυμαζόμενος. «Ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα social media. Μάλιστα αναφέρθηκε και στις copy paste  «εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε εμένα προσωπικά» σχολιάζοντας πως «όσα σκονάκια και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς- για όλους μας- οι πολίτες βιώνουν καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του». Για το ίδιο θέμα η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε πως «με τόση λάσπη, μόνο το μυστρί φαίνεται να λείπει από το επιτελείο της κυβερνητικής προπαγάνδας». Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος συνεχάρη τα φιλοκυβερνητικά μέσα που δεν αναπαρήγαγαν αυτολεξεί το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου...

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως η κυβέρνηση αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά από συνεδριάσεις της επιστημονικής επιτροπής και επαναφέρει το αίτήμα για άμεση επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Ως προς το οικονομικό σκέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έχει αποτύχει πλήρως να στηρίξει εργαζόμενους, άνεργους και πληττόμενες επιχειρήσεις. Βαρύτητα δίνει στο ζήτημα των δημόσιων συγκοινωνιών καθώς αναδεικνύονται βαρύτατες ευθύνες για τα περίπου 300 οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς που επισκέφθηκε τα αμαξοστάσια του ΟΣΥ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Ρουφ κατήγγειλε πως 270 λεωφορεία και τρόλει «κάθονται» ενώ με μικοεπισκευές και οδηγούς θα μπορούσαν να βγουν άμεσα στο δρόμο. Ο κ. Παππας ζήτησε να επισκευαστούν πολύ γρήγορα τα οχήματα, να αρθούν άμεσα οι αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών από πολιτικά και βουλευτικά γραφεία, να γίνει γρήγορος διαγωνισμός-προκήρυξη για να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διακομματικό έλεγχο και να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε χωρίς λόγο ο κ. Καραμανλής.

πτωχευτικός κώδικαςΑλέξης ΤσίπραςπανδημίαΣΥΡΙΖΑ