Πολιτική|03.11.2020 14:35

Τσιάρας: Αργήσαμε να εκδώσουμε την ΚΥΑ για τα δικαστήρια

Σοφία Σπίγγου

Στην παραδοχή ότι η έκδοση της ΚΥΑ για την λειτουργία των δικαστηρίων καθυστέρησε προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωστας Τσιάρας, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού, σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει το υπουργείο για την συνωστισμό στα δικαστήρια.

«Όντως αργήσαμε να εκδώσουμε την ΚΥΑ, δεν θα κρυφτούμε, αλλά είχαμε μια σειρά ζητημάτων να δούμε και δεν σταματήσαμε να εργαζόμαστε ούτε μια στιγμή. Η δικαιοσύνη λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί και το έχουμε δει σε όλες τις ευρωπαϊκές ώρες. Συνεχίζουμε με την ΚΥΑ που υπήρξε. Είναι σημαντικό να στέλνουμε καθημερινά ένα μήνυμα για την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουμε σε φαινόμενα που βλέπουμε στο εξωτερικό.

Στους νέους ΚΑΔ έχουν περιληφθεί και οι δικηγόροι. Φροντίσαμε ένα μεγάλο μέρος της δικαστικής ύλης να προχωράει και διεκπεραιώνεται. Πρέπει να δείξουμε όλοι σύνεση και υπομονή και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν αυτή η δύσκολη συνθήκη να αφήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις από τους δικαστικούς για το κλείσιμο των δικαστηρίων

μέτραδικαστηριαΚώστας ΤσιάραςΚορονοϊός