Πολιτική|04.11.2020 20:26

Κικίλιας: Lockdown για ένα μήνα πρότειναν οι λοιμωξιολόγοι

Newsroom

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο έναν μήνα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.  

Πάντως, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, τις επίσημες ανακοινωσεις για το lockdown αλλά και για τη διάρκεια που θα έχει αυτό, θα πραγματοποιήσει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παρών στις ανακοινώσεις θα είναι και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιπλέον, όσον αφορά τα σχολεία, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά μόνο τα δημοτικά. Ακόμη όμως δεν είναι ξεκάθαρο τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για το εάν το lockdown μπορεί να ξεκινήσει από την Παρασκευή στις 6 Νοεμβρίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι στη διάθεση της κυβέρνησης όλα τα στοιχεία , με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν».

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 2.646, ενώ ανακοινώθηκαν ακόμη 18 θάνατοι από τον ιό καθώς και 179 ασθενείς στις ΜΕΘ.

lockdownσχολείαΒασίλης ΚικίλιαςΚορονοϊός