Πολιτική|05.11.2020 17:03

Βουλή: Ακυρώνεται η αυριανή «Ώρα του Πρωθυπουργού»

Σοφία Σπίγγου

Ακυρώνεται η «Ώρα του Πρωθυπουργού» αύριο στην Βουλή καθώς σύμφωνα με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, «μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του lockdown που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κύριος Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Σημειώνεται ότι την επίκαιρη ερώτηση με την οποία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είχε καταθέσει ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας.

«Η κυβέρνηση μου ζήτησε να ενημερώσω τη Διάσκεψη των Προέδρων ότι δεν θα γίνει η αυριανή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα. Φυσικά αυτό δεν εμποδίζει την επαναδιατύπωση της ερώτησης, υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών» ανέφερε ο Προεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συμπλήρωσε: «η ερώτηση είχε γίνει κάτω από άλλες συνθήκες. Τώρα οι συνθήκες άλλαξαν και προφανώς εάν επαναδιατυπωθεί υπό το πρίσμα του lock down και των νέων συνθηκών, το πιο πιθανό είναι να γίνει η συζήτηση της την επόμενη Παρασκευή».

Σχετικά με την λειτουργία Βουλής για τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Κατά τη σημερινή Διάσκεψη αποφασίστηκε εξάλλου η επαναφορά της οργάνωσης των συζητήσεων των νομοσχεδίων, κατά το προηγούμενο της πρώτης φάσης της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη, με συμμετοχή εισηγητών, ειδικών αγορητών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και πολιτικών αρχηγών και υπουργών. Αποφασίστηκε χρήση της τεχνολογίας ώστε στην Ολομέλεια να μετέχουν οι βουλευτές, μέσω WebΕx, και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα καθορίζεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων, κάθε φορά».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήπρωθυπουργός