Πολιτική|05.11.2020 16:46

Ραγκούσης: «Δειλία» Μητσοτάκη η μη αντιμετώπιση Τσίπρα στη Βουλή

Σοφία Σπίγγου

Για «δειλία» του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο σε τοποθέτηση του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, αναφερόμενος στην ακύρωση της απάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις ότι διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά από το ιδιότυπο διάγγελμα Συνέντευξη τύπου, ακολούθησε η ακύρωση στην Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Τσίπρα για τα θέματα της πανδημίας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια δειλία του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον κ. Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις, βάζει σε καταστολή όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την λειτουργία του κοινοβουλίου και το δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον αναγκάσει να δώσει εξηγήσεις» είπε ο κ. Ραγκούσης συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «αστήρικτη και προβληματική απόφαση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος είναι φανερό ότι το βάζει στα πόδια».

Μάλιστα, εξήγησε ότι είχε δοθεί «λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» και ήρθε πλέον δεύτερο lockdown. «Δεν ήταν μια φυσική εξέλιξη αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα. Είναι αποτέλεσμα μιας βασικής αιτίας, ότι κατέρρευσε η πολιτική διαχείριση της πανδημίας. Γιατί δεν βάδισε σύμφωνα με τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας. Ούτε στο άνοιγμα του τουρισμού. Πορεύτηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις κατά παράβαση της επιστημονικής λογικής» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, επεσήμανε ότι «η κυρία Κεραμέως δήλωνε τον Σεπτέμβριο ότι είναι ομόφωνες οι αποφάσεις για να ανοίξουν τα σχολεία, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός μας είπε ότι δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ασυνάρτητη», που πράττει διαφορετικά κάθε μέρα, ενώ κατέληξε: «Δεν στηρίξατε όμως ούτε το ΕΣΥ, ούτε τα ΜΜΜ, ούτε την εκπαίδευση. (...) Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη είναι γιγαντιαίες. Γελιέστε αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε ένα παίξετε πάλι το επικοινωνιακό παιχνίδι της δημοφιλίας του».

Γιάννης ΡαγκούσηςΚυριάκος Μητσοτάκης