Πολιτική|09.11.2020 11:36

Κεγκέρογλου: Να ενταχθούν «κυνήγι» και «ερασιτεχνικό ψάρεμα» στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο

Σοφία Σπίγγου

Την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού και του ψαρέματος ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασιλης Κεγκέρογλου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση του κυνηγιού στα πλαίσια του καθολικού lockdown έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, καθώς το «κυνήγι είναι από τις πιο μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες».

Μάλιστα, εξηγεί πως πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα, η οποία έπρεπε να επιτρέπεται στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο κατόπιν αποστολής του σχετικού sms, τηρουμένων φυσικά των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Στην ερώτηση του κάνει λόγο για «αυθαίρετη απαγόρευση, που στερείται στερείται κάθε ερείσματος γιατί η μετακίνηση των κυνηγών μπορεί να γίνεται ακόμη και με τους τους συναθλητές κυνηγούς, με την τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων προστασίας». Ο κ. Κεγκέρογλου συμπεριλαμβάνει στην ερώτηση του και το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή ή τη βάρκα ή και υποβρυχίως, τονίζοντας πως «δεν υπήρξαν επιστημονικές εισηγήσεις απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος που θεωρούνται δραστηριότητες που ασκούνται κατά μόνας».

Καταλήγοντας, ρωτά τον κ. Χρυσοχοΐδη αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της και να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033, αλλά και εάν σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να ενταχθεί και το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως.

SMS 13033ψάρεμαΒασίλης ΚεγκέρογλουΜιχάλης Χρυσοχοΐδηςκυνήγι