Πολιτική
|
10.11.2020 12:08
Συμβούλιο της Ευρώπης για Τουρκία: Βήμα πίσω υπέρ διακρίσεων η αλλαγή στην Αγιά Σοφιά
Μαρία ΨαράΣτη συνεδρίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο στη Γαλλία, δημοσίευσε δήλωση που αναφέρει ότι η αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, ήταν «ένα βήμα προς τα πίσω υπέρ των διακρίσεων, που υπονομεύει σαφώς την κοσμική ταυτότητα της Τουρκίας και πολυπολιτισμική κληρονομιά».
Σύμφωνα με την επιτροπή, αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες και αρχές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), ιδίως όσον αφορά τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο και την αρχή της αρμονικής συμβίωσης.
Διαβάστε ακόμη
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη