Πολιτική|12.11.2020 10:34

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ ομαδόν στη Βουλή για την παραδοχή του Γεωργιάδη για την πανδημία

Βούλα Κεχαγιά

Για σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στη Βουλή και στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία προϊδεάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά και την κυνική όπως την χαρακτηρίζει ομολογία του Άδωνι Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού. Μάλιστα κατά την αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη και απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως κάθε δύο ημέρες η κυβέρνηση αναιρεί τον εαυτό της και επιβεβαιώνει την ανεπάρκειά της. “Είναι μία ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό του κυβερνητικού παραλόγου” σχολίασε η Κουμουνδούρου.

Νωρίτερα, χαρακτήριζε ως έγκλημα την σημερινή οδηγία για μη μη διακομιδή ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε ιδιωτικές ΜΕΘ και ζητά να ανακληθεί άμεσα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε δε πως η ΝΔ έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα των ανασφάλιστων στην υγειονομική κάλυψη που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την κυβέρνηση να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ.

Να σημειωθεί πως ο «πρωινός καφές» της Κουμουνδούρου εκτίμησε πως πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής κριτικής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο στην διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον covid-19 το τελευταίο τριήμερο προκαλεί ανησυχίες και  εμφανίζεται αναλογικά πολύ μεγαλύτερος  σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται στην χώρα.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραθέσει στοιχεία του ΕΟΔΥ σύμφωνα με τα οποία:

Ιούνιος: 17 νεκροί και μόλις 492 κρούσματα όλο το μήνα που αίρονται οι περιορισμοί του lockdown. Ο αριθμός των νεκρών από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο ήταν 192 και το σύνολο των κρουσμάτων την ίδια περίοδο ήταν 3.409.

Ιούλιος: {από 1η του μήνα ανοίγει ο τουρισμός και για το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις και χωρίς απαίτηση αρνητικών τεστ}: 11 νεκροί σε όλο τον μήνα, επιπλέον 992 κρούσματα και σύνολο 4.401 από την αρχή της πανδημίας.

Αύγουστος: 63 νεκροί και επιπλέον 5.916 νέα κρούσματα, σύνολο 10.317 από αρχή πανδημίας.

Σεπτέμβριος: 125 νεκροί σε 8.158 κρούσματα, δηλαδή υπερδιπλάσια από το τετράμηνο Μάρτιος – Ιούνιος. Σύνολο κρουσμάτων από την αρχή πανδημίας ως και Σεπτέμβρη: 18.475 κρούσματα. 

Οκτώβριος: 235 νεκροί σε σύνολο 39.251 κρούσματα, μόνο τον Οκτώβρη εντοπίστηκαν 20.776 νέα κρούσματα, σε έναν μήνα δηλαδή διπλάσια από ό,τι από το Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη

Πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου: 283 νεκροί σε σύνολο κρουσμάτων 63.322, μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη έχουν εντοπιστεί 24.071, περισσότερα  ήδη από ολόκληρο τον Οκτώβριο.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναφέρει την πρότασή του προς τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα για τον ορισμό ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής που θα διαχειριστεί τα ζητήματα της πανδημικής κρίσης για όσο διάστημα αυτή διαρκέσει. Ισχύουν βεβαίως οι προϋποθέσεις που βάζει ο Αλέξης Τσίπρας για συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων επί ενός συνεκτικού σχεδίου εξάμηνης διάρκειας εφόσον ανασταλεί η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα και δεν κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.  

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςσυμβούλιο πολιτικών αρχηγώνΚορονοϊός