Πολιτική|12.11.2020 16:19

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 θα κατέβει σε πορεία στο Πολυτεχνείο, αν θέλετε χτυπήστε μας

Σοφία Σπίγγου

Σε προαναγγελία πορείας για την 17η Νοεμβρίου προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι το ΜέΡΑ25 θα κατέβει σε πορεία με μάσκες και αποστάσεις, ενώ προκάλεσε ταυτόχρονα την κυβέρνηση και τις αστυνομικές δυνάμεις να τους «χτυπήσουν».

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 μιλώντας στην Βουλή για την εξέλιξη της πανδημίας υποστήριξε ότι θα παραδώσει μαθήματα «υπεύθυνης ανυπακοής» στο λαό: «Με όλες τις αποστάσεις και με ολιγομελή ομάδα θα καταθέσουμε στεφάνι αλλά απαιτούμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε πορεία. Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας λίγα μέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα και την νομαρχιακή ενώ θα καλέσουμε τα μέλη  του κόμματος να μείνουν στο σπίτι τους.

Σας προκαλώ λοιπόν να πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει. Το ακροδεξιό σας DNA δεν μπορείτε να το αποβάλλετε. Να μας χτυπήσετε λοιπόν όπως μας χτυπήσατε έξω από το Εφετείο. Εμείς δείχνουμε στο λαό και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωτομιλία του ξεκαθάρισε ότι η πορεία για το πολυτεχνείο θα απαγορευτεί όπως απαγορεύτηκαν και οι εορτασμοί για την 28ης Οκτωβρίου και κάλεσε τα κόμματα να σεβαστούν την απόφαση αυτή και να δείξουν υπευθυνότητα.

απαγόρευση κυκλοφορίαςΓιάνης ΒαρουφάκηςlockdownΜέΡΑ 25Πολυτεχνείο