Πολιτική|13.11.2020 00:06

Μητσοτάκης: Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός

Σοφία Σπίγγου

Aνέβασε τους τόνους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή, αφού άσκησε κριτική τόσο στον Γιάννη Βαρουφάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίo κατηγορεί για «Πολακισμό». «Θέλω να απαντήσω με ένα σχόλιο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Πριν καν ανεβείτε στο βήμα, έχετε μοιράσει την ομιλία σας στους δημοσιογράφους. Γράφατε ότι είμαι αυτάρεσκος και διχαστικός και δώσατε την ομιλία χωρίς να με ακούσετε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «κόντρα» που έχει προκύψει για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία: «Υπήρξε μια αντιδικία σχετικά με τις μονάδες που λειτουργούν στο Σωτηρία. Η δίκη μας ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες. Και τι έγινε μετά; Ο κ. Πολάκης βγήκε στα σόσιαλ μίντια και με χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής. Αν λέει ψέματα ο διοικητής του νοσοκομείου θα απομακρυνθεί, αν λέει όμως ο κ. Πολακης πρέπει να τον απομακρύνετε εσείς» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Και το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός. Μπορεί εκείνος να ήταν απών, αλλά βρέθηκε εδώ μέσω της ομιλίας σας. Η ομιλία σας ήταν στο πνεύμα του. Έρχεστε εδώ σαν φέρελπις πολιτικός, ενώ είστε ένας αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός!».

Απάντηση σε Βαρουφάκη

«Ξεκινώ από τον τελευταίο ομιλητή... δεν ήταν εικόνα πήρε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε κ. Βαρουφάκη. Δεν είδα να δείχνετε την ίδια ευαισθησία όταν κλείνατε τις τράπεζες και φωτογραφιζόσασταν σε lifestyle περιοδικά. Εσάς για το 3ο μνημόνιο σας βαραίνουν πολλές ευθύνες, δεν έχουμε ξεχάσει» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΜέΡΑ25.

Μάλιστα, έκανε λόγο «για σαχλαμάρες» Βαρουφάκη, λέγοντας πως στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των ιδεολογιών, τονίζοντας: «Απλώς κάποιοι έχτισαν καριέρα στο Πολυτεχνείο! Σας τα είπα για την αντίσταση, θα τα ακούσετε και για το Πολυτεχνείο!». Απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη είπε: «Μετά τη "δημιουργική ασάφεια" μας είπατε για την "υπεύθυνη ανυπακοή". Μαζί πάνε αυτά!» ενώ συμπλήρωσε ότι τα μέτρα ισχύουν για όλους και δεν εξαιρείται το ΚΚΕ και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΒουλή