Πολιτική|13.11.2020 16:35

 Τζανακοπουλος - Γεροβασίλη στο Σωτηρία: Δεν μας έδειξαν ποιοι εργάζονται στις 50 κλίνες ΜΕΘ

Σοφία Σπίγγου

Το νοσοκομείο Σωτηρία επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρης Τζανακόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη σήμερα (13/11) το πρωί. Από την επίσκεψη τους διαπίστωσαν -όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο περιστύλιο της Βουλής- ότι λειτουργούν περίπου οι μισές εκ των 50 κλινών ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή και μάλιστα με μειωμένο προσωπικό.

Μάλιστα, ο κ. Τζανακοπουλος κατήγγειλε ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας συναντηθήκαμε με τον Διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος στη συζήτηση που είχαμε αρνήθηκε αναιτιολόγητα να μας δείξει τη λίστα του προσωπικού που υπηρετεί στη μονάδα αυτή των 50 κλινών».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «καθημερινή μάχη των γιατρών» και υποστήριξε πως από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 50 κλινών που έχει δωρίσει η Ελληνική Βουλή, «αυτή τη στιγμή λειτουργούν από τις 4 υπομονάδες, μία υπομονάδα δυναμικότητας 12 κλινών και άλλη μία 13 κλινών στην οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται δύο ασθενείς με μειωμένο και μετανικημένο προσωπικό» και συμπλήρωσε ότι «οι άλλες δύο υπομονάδες δυναμικότητας 12 και 13 κλινών αντίστοιχα δεν είναι αυτή τη στιγμή λειτουργικές».

Μετά την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε ότι αν διαψευστεί η δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου θα ζητήσει την παραίτηση του, ο κ. Τζανακοπουλος σχολίασε: «Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις συνέπειες λόγου και έργων του κ. Μητσοτάκη».

Αντίστοιχα, η κ. Γεροβασίλη στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προσπαθούν να διαψεύσουν «την πραγματικότητα όταν αυτή δεν ταιριάζει με το αφήγημα τους. Την στιγμή που είμαστε σε υγειονομικό κλοιό και υπάρχει τεράστια ανάγκη να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ελληνική κοινωνία, δεν θα επιτρέψουμε η αλήθεια να πάψει να υπάρχει. Αυτή την έννοια είχε η σημερινή μας επίσκεψη στο νοσοκομείο Σωτηριά, όπου διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χτες είπε ψέματα».

Δημήτρης ΤζανακόπουλοςΌλγα Γεροβασίληνοσοκομείο Σωτηρία