Πολιτική|15.11.2020 15:41

Επικοινωνία Τσίπρα με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για την απαγόρευση συναθροίσεων

Βούλα Κεχαγιά

Επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμή την απαγόρευση των συναθροίσεων -λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου- θα επιδιώξει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση που συγκάλεσε εκτάκτως το πολιτικό κέντρο «πρωινός καφές» για να εξετάσει τις συνθήκες που δημιουργεί η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σχολιάζουν πως καμία κυβέρνηση, με κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να αναστέλλει το Σύνταγμα με απόφαση υπουργού ή αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου στην παλιά ΕΑΤ - ΕΣΑ κάτι που κατέστησε σαφές και στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατά την επικοινωνία που έχει προηγηθεί της απόφασης για απαγόρευση των συναθροίσεων.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία» αναφέρουν στελέχη της Κουμουνδούρου καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αυταρχισμό και παραβίαση του Συντάγματος. «Τί θα κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα συλλάβει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» διερωτώνται προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση θα φέρει την απόλυτη ευθύνη.

Μετά την ολοκλήρωση του «πρωινού καφέ» ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του αφού εξηγεί ότι προφανώς φέτος το Πολυτεχνείο λόγω της πανδημίας θα εορταζόταν με διαφορετικό τρόπο σημειώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας χάσει τον έλεγχο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες.

«Κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων» αναφέρει η Κουμουνδούρου. Προσθέτει ότι «καμία κυβέρνηση και με κανένα πρόσχημα δεν δύναται να περιστέλλει άρθρο του Συντάγματος με μία απόφαση υπουργού ή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ πόσο δε μάλλον η κυβέρνηση που πριν από δύο μέρες έστελνε βουλευτές της έξω από το Πολυτεχνείο να "επιχειρούν" μαζί με τα ΜΑΤ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διευκρινίζει ότι δεν θα παραστεί φέτος στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι καθώς εορτασμός με ραντεβού και άδεια από την αστυνομία δεν  μπορεί να υπάρχει. Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στο χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ όπο μαρτύρησαν αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν θα κάνει πίω στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνίας. Επίσης, ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ Νίκος Φίλης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως η κοινοβουλευτική του ομάδα θα οργανώσει μία συμβολική εκδήλωση στο ΕΑΤ - ΕΣΑ με κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία και τήρηση προφανώς υγειονομικών κανόνων. Χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός πως αντί η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με τους φορείς που συμμετέχουν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου επιλέγει το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” που θυμίζουν «Χούντα, Ζαγοριανάκο και 1973».

εξέγερση ΠολυτεχνείουΠολυτεχνείοΣΥΡΙΖΑ