Πολιτική|16.11.2020 11:55

Πολυτεχνείο: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ακολούθως στο Μαξίμου βουλευτές κομμάτων

Σοφία Σπίγγου

Αντιπροσωπεία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα δεχτεί στις 12:00 το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ύστερα από αίτημα τους για το ζήτημα της πορείας του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Παφίλης και Κλέων Γρηγοριάδης θα συνοδεύονται και από εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

Τα τρία κόμματα, πραγματοποίησαν συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Βουλής στον οποίο επέδωσαν το κοινό κείμενό τους, κάτω από το οποίο έχουν συλλεγεί δεκάδες υπογραφές με το οποίο καταδικάζουν την κυβερνητική απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης.

Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια αναμένεται να βρεθεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΑικατερίνη ΣακελλαροπούλουΠολυτεχνείο