Πολιτική|17.11.2020 12:30

Πολυτεχνείο: Στο πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ ο ΣΥΡΙΖΑ με μάσκες και αποστάσεις

Βούλα Κεχαγιά

Σε μία κίνηση συμβολισμού - δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών - ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τίμησε το πρωί στο ΕΑΤ - ΕΣΑ την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο Αλέξης Τσίπρας τέθηκε επικεφαλής πενηνταμελούς  αντιπροσωπείας αποτελούμενης από μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, του κόμματος και της νεολαίας του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφθασε κρατώντας ένα λουλούδι και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τήρησε όλους κανόνες υγειονομικών πρωτοκόλλων με αποστάσεις-όπως είχε διαβεβαιώσει άλλωστε και ακολούθησε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Να σημειωθεί πως χθες το βράδυ μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ εθνική γιορτή γι’ αυτό και ενοχλει και ενοχλούσε πάντοτε την Δεξιά με την έννοια ότι κατά πολλούς ήταν το στοιχείο που προσέδωσε στην Μεταπολίτευση την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς». Ακολούθως πρόσθεσε πως στην ουσία αυτό που ενοχλούσε περισσότερο «δεν ήταν η ηγεμονία της Αριστεράς αλλά η προβολή ης εξέγερασης στο σήμερα και στούς αγώνες του σήμερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο αυταρχισμός  στην λλάδα είχε πάντοτε ως στόχο την νεολαία, κάτι που ήταν πάντοτε έτσι κα πριν από το Πολυεχνείο, όπως το 114, το μαθητικό κίνημα του ‘90/91 (της δικής του γενιάς) και ο Δεκέμβρης του 2008. Ως εκ τούτου σχολίασε πως η πανδημία ήταν απλώς αφορμή για ένα κρεσέντο αυταρχισμού.

«Ήταν η αφορμή για την κύβέρνηση ΜητσΟτάκη νά δημιουργήσει συνθήκες απόλυτης απαγόρευσης όχι μόνο του εορτασμού και της πορείας, ήταν η αφορμή να κλιμακώσε και να δημιουργήσει συνθήκες τεχνητής έντασης αποφασίζοντας ένα εξαιρετικά ακραίο μέτρο που δεν έχέι αποφασιστεί ποτέ άλλοτε, την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων», τόνισε.

ΠολυτεχνείοΣΥΡΙΖΑεξέγερση Πολυτεχνείου