Πολιτική|17.11.2020 16:27

Πολυτεχνείο: Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια

Σοφία Σπίγγου

«Μάχη» στα βουλευτικά έδρανα δόθηκε με αφορμή την ένταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και μελών του ΚΚΕ που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο.

Για «επικίνδυνα παιχνίδια» έκανε λόγο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για προσπάθεια «πολιτικού εντυπωσιασμού» την ώρα που η χώρα διέρχεται την χειρότερη υγειονομική κρίση.

Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε σε τοποθέτηση του: «Πληροφορούμαστε ότι πριν λίγη ώρα στο κέντρο Αθήνας γίνονται επεισόδια. Η ΕΛΑΣ επιτέθηκε σε ειρηνική συγκέντρωση μελών του ΚΚΕ. Ζητάμε από την κυβέρνηση και την αστυνομία να σταματήσουν να επενδύουν στην όξυνση της έντασης. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Γίνεται λόγος και για προπηλακισμό βουλευτών. Οι εκδηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΜερΑ25 και  ΚΚΕ είναι εκδηλώσεις πλήρους τήρησης υγειονομικών μέτρων. Η υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας είναι οι 6.000 αστυνομικοί που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος είπε: «Καταγελούμε κυβερνητικό αυταρχισμό. Απαράδεκτη και απρόκλητη η επέμβαση της ΕΛΑΣ με κρότου λάμψης και προπηλακισμό μελών του ΚΚΕ σε μια εκδήλωση που τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Προχώρησε σε προσαγωγές. Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Είναι υποκρισία της κυβέρνησης να μιλά για προστασία δημόσιας υγείας όταν υπάρχει επίσημη διαμαρτυρία ένωσης αστυνομικών Αθήνας για υπερσυγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων. Βλέπουμε φωτογραφίες με συνωστισμό αστυνομικών. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Δείτε ποιοι τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Από αυτή την άποψη το λέμε καθαρά. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση προσαχθέντων και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας χωρίς εντάσεις».

Στην αντιπολίτευση απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος λέγοντας «είναι γνωστό ότι κάθε καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικές δυνάμεις ελέγχεται από την συγκεκριμένη ηγεσία του υπουργείου» συμπληρώνοντας ότι «τα έκτακτα μέτρα ελήφθησαν σε μια έκτακτη κατάσταση και την ώρα που ο ιός καλπάζει και ελήφθησαν αποκλειστικά για υγειονομικούς λόγους».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δεχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ «που απαγόρευσε για δύο ημέρες κάθε συγκέντρωση επειδή θα επισκέπτονταν την χώρα μας ο Μπαράκ Ομπάμα να μας κουνάει σήμερα το δάχτυλο. Τα επεισόδια δε τα γνωρίζουμε».

Για «αχρείαστη όξυνση κλίματος» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα της οικονομικής ή της βιολογικής τους επιβίωσης.

ΒουλήΣΥΡΙΖΑΠολυτεχνείοKKEεπεισόδια