Πολιτική|18.11.2020 20:21

ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη - Λοβέρδου στη μάχη της ηγεσίας - Πώς αντιδρά η Γεννηματά

Newsroom

Την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσαν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll που έχουν σχέση με την ηγεσία του κόμματος. Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση τόνιζαν νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, πως «ο καθένας και οι προτεραιότητές του. Κάποιοι, με μεθοδεύσεις, έχουν στόχο να πληγεί η παράταξη, να ανακοπεί η δημιουργική πορεία της». «Ματαιοπονούν.  Δεν θα το επιτρέψουμε. Συνεχίζουμε αταλάντευτα», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές. 

Τι προκύπτει από την έρευνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20,6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 17,6% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 5,2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3,6% και η Εύα Καϊλή με 3,2%, ενώ το 13,2% δήλωσε «Άλλος».

Ωστόσοι όταν το ερώτημα απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, υπάρχει αλλαγή δεδομένων καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 26,7%, και ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,3 ενώ η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είναι τρίτη με 21%. Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα ο Παύλος Γερουλάνος συγκεντρώνει 8%, ο Γιώργος Καμίνης 3,5% και η Εύα Καϊλή 3%, ενώ το 6,3% δηλώνει «Άλλος». Μόνο το 6% δεν απάντησε.

Σημειώνεται πως οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής έχουν προγραμματιστεί για το 2021. Ήδη η κυρία Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της ως προς την επανεδιεκδίκηση της προεδρίας, ενώ και ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Action 24 είχε αναφέρει πως «οι λόγοι που ήμουν υποψήφιος το 2017 έχουν ενισχυθεί». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λοβέρδος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το καλοκαίρι του 2015 έχοντας και πάλι ως αντίπαλο τη Φώφη Γεννηματά. 

δημοσκόπησηΚΙΝΑΛOpinion Poll